C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih krem kora
650 ml mleka
400 g šećera
2 C pudinga sa ukusom čokolade
250 g maslaca (margarina sa ukusom maslaca)
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Kremaste karamel kocke

Probajte sočne i lagane za pripremu - kremaste karamel kocke.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Karamelizovati šećer u suvoj posudi.

Kada šećer dobije lepu zlatnu boju, sipati 450 ml toplog mleka, kuvati da se sjedini karamelizovani šećer sa mlekom.

Razmutiti u drugom sudu C puding sa 200 ml hladnog mleka sa kesicom C vanilin šećera i sipati u sud sa karamelom, neprekidno mešajući.

Kada se puding skuvao i dobio potrebnu gustinu skloniti sud sa vatre i ohladiti ga.

U ohlađeni fil dodati omekšao maslac ili margarin i dobro umutiti mikserom.

Fil podeliti na četiri jednaka dela.

Na tacnu staviti koru, malo je pokvasiti sa toplim mlekom (četkicom), pa staviti fil i tako redom sve četiri kore.

Ohladiti kolač pa seći na kocke ili po želji.

Možete i da ne kvasite kore, ali je mnogo lepši kolač kada su kore sočne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata