C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike C kokosa
300 ml mleka
50 g šećera
600 ml mleka
13 kašika šećera
1 C puding od slatke pavlake
6 kašika C čvrstina
250 g margarina
150 g C zamene za mleko u prahu
150 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Krem rafaelo

Ukusno, slatko, kremasto.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 3 kašike brašna, 3 kašike C kokosa i C prašak za pecivo.

Sipati u plehu obloženim papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 15-20 min.

Ohlađenu koru izvaditi iz pleha, otkloniti papir, potom ponovo vratiti u pleh, na gore okrenuti onu stranu na koju je bio papir.

Staviti 300 ml mleka da provri sa 50 g šećera i vrelo preliti preko kore, ohladiti.

Fil:
100 ml hladnog mleka spojiti sa žumancima, C pudingom i C čvrstinom, dobro izmešati i to sve zakuvati u 500 ml mleka koje stavimo da provri sa 13 kašika šećera.

Zakuvamo sve, ohladimo dobro i spojimo sa 250 g margarina koji smo umutili sa C zamenom za mleko u prahu.

Dobro sve sjedinimo i u to umešamo još 100 g C kokosa.

Fil nanesemo na natopljenu koru i pospemo sa 50 g C kokosa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata