C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
6 kašika šećera
3 kašika mleka
3 kašika ulja
6 kašika brašna
Fil:
3 C pudinga od vanile
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krem pita

Slasno i savršeno uz kafu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Odvojite žumanca od belanca. Umutiti žumanca i polako dodavati šećer. Treba da se dobije čvršća smesa.

Razliti u podmazan pleh, standardne veličine. Peći na 200 stepeni 10-tak minuta. Naravno proveriti čačkalicom, kada kora dobije zlatnu boju.

Fil:
Umutiti belanca, kada krene pena da se pravi dodavati po malo 200 g C šećera u prahu.

Za to vreme staviti u veću serpu 1 l vode da proključa, pa onda smanjiti i dodati 3 C pudinga od vanile, koje ste razmutili u malo hladne vode.

Puding polako dodavati i mešati neprestano.

Zatim puding dodati na umućena belanca. Sve pomešati da se lepo sjedini. I preliti preko vrelu koricu.

Neka se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider.

Poslužiti sa jakom turskom kafom bez šećera!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Neka jaja budu sveža, kako bi se lepo umutila belanca.
Takođe, smanjite ključalu vodu, tek kad se voda umiri dodavajte polako razmućene pudinge.