Početna > Recepti > Recepti za kolače > Krem pita
Sastojci
Kora:
4 jaja
6 kašika šećera
3 kašika mleka
3 kašika ulja
6 kašika brašna
Fil:
3 C pudinga od vanile
200 g C šećera u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Za koru:
Odvojite žumanca od belanca. Umutiti žumanca i polako dodavati šećer. Treba da se dobije čvršća smesa.
Razliti u podmazan pleh, standardne veličine. Peći na 200 stepeni 10-tak minuta. Naravno proveriti čačkalicom, kada kora dobije zlatnu boju.
Fil:
Umutiti belanca, kada krene pena da se pravi dodavati po malo 200 g C šećera u prahu.
Za to vreme staviti u veću serpu 1 l vode da proključa, pa onda smanjiti i dodati 3 C pudinga od vanile, koje ste razmutili u malo hladne vode.
Puding polako dodavati i mešati neprestano.
Zatim puding dodati na umućena belanca. Sve pomešati da se lepo sjedini. I preliti preko vrelu koricu.
Neka se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider.
Poslužiti sa jakom turskom kafom bez šećera!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Neka jaja budu sveža, kako bi se lepo umutila belanca.
Takođe, smanjite ključalu vodu, tek kad se voda umiri dodavajte polako razmućene pudinge.