C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika C prah šećera
2 kašike brašna
150 g seckanog pečenog lešnika
Fil:
žumanca
6 kašika C prah šećera
1/2 l mleka
1 puding C od vanile
2 kašike brašna
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
2 kesice C šlaga
100 g mlevenog pečenog lešnika

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Krem kolač sa lešnikom

Lagani kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 6 belanaca sobne temperature u šam, dodati postepeno C prah šećer, potom varjačom lagano dodati brašno.

Sipati masu u pleh obložen papirom za pečenje i poseti po masi seckani lešnik.

Peći u zagrejajnoj rerni na 200 C oko 20-30 min zavisi od rerne.

Fil:
U 100 ml mleka umutiti 6 žumanaca, C šećer u prahu, brašno i puding. To sve zakuvati u 400 ml provrelog mleka, ohladiti i dodati margarin ulupan sa C prah šećerom.

Filovati koru preko naneti ulupan C šlag i posuti mlevenim lešnikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata