C Slatka tradicija

Sastojci
2 C pudinga od jagode
600 ml mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
400 g jagoda
5 kašika šećera
10 g C želatina u prahu + 100 ml vode
150 g C šlaga
oko 200 g četvrtastog keksa za podlogu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Krem kocke od jagoda

Lep, brz, osvežavajući, kremast kolač koji se ne peče.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.

C Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. U mikrotalasnu šoljicu sa C želatinom na oko 1 min.

Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.

Keks natopiti u mleku, preko sipati C puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina.

Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne. Na kraju staviti i C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata