Početna > Recepti > Recepti za kolače > Krem kocke
Sastojci
200 g petit keksa
Fil:
2 C Puding od jagode
600 ml mleka
6 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
500 ml slatka pavlaka
400 g jagoda
1 C Želatin u prahu + 1 dl vode
150 g C krem šlaga
150 ml kisele vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Skuvati C puding i u topao umešati kiselu pavlaku.
C Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem 15 sekundi.
Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom.
Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.
Petit keks natopiti u mleku, preko sipati puding.
Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina.
Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
Na kraju staviti i C šlag.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs