C Slatka tradicija

Sastojci
200 g petit keksa
Fil:
2 C Puding od jagode
600 ml mleka
6 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
500 ml slatka pavlaka
400 g jagoda
1 C Želatin u prahu + 1 dl vode
150 g C krem šlaga
150 ml kisele vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Krem kocke

Brzo i lako.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati C puding i u topao umešati kiselu pavlaku.

C Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem 15 sekundi.

Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom.

Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.

Petit keks natopiti u mleku, preko sipati puding.

Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina.

Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.

Na kraju staviti i C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata