C Slatka tradicija

Sastojci
Za puding:
2 C pudinga od vanile
800 ml + 200 ml mleka
4-6 kašika kristal šećera
Za biskvit:
5 jaja
250 g šećera
1 C vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
250 g brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Preliv:
1 čaša kisele pavlake
6 kašika C šećera u prahu
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krater kolač

Sočan, osvežavajući kolač koji svi obožavaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-40 štanglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 800 ml mleka skuvati 2 C pudinga po upustvu sa kesice. Ostaviti puding dobro da se ohladi.

Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, zatim dodati mleko i ulje.

U odgovarajuću posudu izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa sve lepo sjediniti.

Pek papirom obložiti pleh pa smesu izliti u pleh.

Nakon toga supenom kašikom stavljati puding povrh smese.

Peći na 180°C 30-40 minuta.

Umutiti pavlaku, C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Kada je kolač skoro gotov izvadititi iz rerne, premazati ovom smesom, pa vratiti ponovo da se zapeče na kratko.

Ohlađen kolač seći na štanglice ili kockice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ovaj kolač biskvit moze biti žut, umesto C kakaoa dodamo 2 supene kašike brašna, a umesto C pudinga od vanile stavimo C puding od čokolade.