C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
1/2 l mleka
6 kašika C čvrstina
12 kašika šećera
1 ceo margarin
Za glazuru:
1 kašika C kakaoa
3 kašike vode
3 kašike šećera
1 kašika ulja (početna mera, u zavisnosti od potrebne količine - povećavati mere)
C kokos za valjanje gotovih kapa

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kozačke kape - ruske kape

Meka i sočna kombinacija patišpanja i belog krema, sa dodatnom aromom C kokosa i C kakao glazure koja donosi duh starih kuhinja!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20 kolača
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Patišpanj:
Razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite postepeno dodavajući šećer. Izmućenim belancima dodajte žumanca, pa još malo mutite mikserom.

Pomešajte brašno, C kakao i C prašak za pecivo, pa laganim pokretima kašikom umešajte u umućena jaja. Smesu prespite u nauljen i blago pobrašnjen pleh i pecite je na 200 stepeni, oko 15 minuta.

Fil:
C čvrstin razmutite u malo mleka, kao kada pripremate puding. Pustite mleko sa šećerom da proključa, tome dodajte prethodno razmućeni čvrstin i mešajte dok se ne zgusne.

Kada je zgusnuto (ovo će se dogoditi dosta brzo), sklonite sa rignle i pustite da se gotovo potpuno ohladi, uz povremeno mešanje, pa fil izmutite sa margarinom, postepeno ih mešajući, ne celu količinu fila odjednom.

Čašicom ili manjom modlom vadite krugove od ohlađenog patišpanja. Na jedan krug stavite malo fila, poklopite drugim krugom i filom namažite stranice, pa ih potom uvaljajte u C kokos.

Pripremite glazuru tako što ćete sve sastojke izmešati i zagrejati ih dok se malo ne zgusnu i sjedine. Malom kašičicom rasporedite malo glazure na vrh svake kape. Kada se glazura stegne, spremne su za služenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata