C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 komada jaja
400 g šećera
12 kašika mleka
3 šoljice ulja
1 kašika C kakao praha
1 kesica C vanilin šećera
400 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
1,5 l mleka
4 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica C vanilin šećera
1 margarin
16 kašika šećera
Preliv:
100 g čokolade
3 kašike šećera
Za valjanje:
100 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Kozačke kape

Neodoljivo sočan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40- 48 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Dobro umutiti jaja sa šećerom, da bude penasto, dodati ulje, mleko, C vanilin šećer, C kakao, brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Sve dobro sjediniti i izliti u pleh (koristila sam veći pleh), prethodno staviti papir za pečenje. Peći na 250 stepeni oko 10 minuta.

Bocnuti čačkalicom, pa ako se ništa ne zadrži na njoj znači pečeno je. Ostaviti da se ohladi.

Staviti mleko da provri (odvojiti 16 kašika), razmutiti puding, šećer i mleko koje smo odvojili.

Kada provri mleko dodati razmućen puding i kuvati. Ostaviti da se ohladi (treba da bude mlako, nikako skroz ohlađeno).

Penasto umutiti margarin, pa dodavati kašiku po kašiku pudinga, mutiti da se lepo sjedini i postane kremasto.

Pečenu koru iseći na jednake kocke. Svaku kocku preseći na pola.

Stavljati fil između i filovati okolo, stranice i uvaljati u C kokos. Ređati na tacnu za kolače.

Lagano rastopiti čokoladu i 3 kašike ulja pa preliti odozgo po svakom kolačiću. Ostavi ti da se lepo ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru mozete seći okruglim modlicama ili nekom čašom, okrajke koji ostanu pomešsti sa ostatkom fila, dodati mlevene lešnike, C kokos i dobro djediniti. Praviti kuglice umakati u otopljenu čokoladu pa u šarene mrvice.Tako da od jednog testa možete imati 2 vrste kolača. Ja sam ovaj put pravila četvrtaste.