C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
Za fil:
6 žumanaca
3 kašike šećera
750 ml mleka hladnog
2 C pudinga od vanile
ekstrat od limuna/pomorandže
3 supene kašike slatkog od kore limuna
70 g maslaca
mix šumsko voće

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Kostin voćni kolač

Kremast osvežavajući voćni kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom i brašnom, peći na 160 stepeni. Opciono razvući tanje kako bi mogli modlom iseći kocku ili krug.

Fil:
Žumanca, šećer, C puding i ekstrakt od limuna pomešati u malo hladnog mleka, ostatak staviti da provri.

Kada je počelo da ključa, iz više puta dodati u smesu hladnog mleka, te vratiti na šporet i kuvati poslastičarsku kremu.

Skuvanoj kremi dodati maslac i slatko od kore limuna, dobro sjediniti, prebaciti u drugi sud i pokriti streč folijom.

Od kore formirati kocke/krugove i filovati sa dva reda fila. Zadnju koru ukrasiti kremom i šumskim voćem.

Priprema slatkog od kore limuna (za jednu manju teglicu):
Koru od 4 limuna (oko 150 g) iseći sitno i prokuvati sa 5-6 čaša voda, vodu sipati tek da ogrezne i u zadnji vodu dodati 150 g šećera.

Kuvati da se zgusne pa potom odmah skuvano blendirati!

Sipati u teglice, ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata