C Slatka tradicija

Sastojci
200 g oraha
3 kašike šećera
2 kesice C Vanilin šećera
5 kašika vode
1 kašičica kafe
200-250 g crne čokolade
1 kašika C Kakao praha

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas

Korpice sa kafom

Slatki zalogaji za ljubitelje kombinacije ukusa kafe i čokolade!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Orahe operite i prelijte vodom (voda treba da bude oko jedan prst iznad oraha).

Ostavite ih da odstoje nekoliko sati, najbolje preko noći.

Nakon stajanja, ocedite vodu i isperite ih.

Šećer, vanilin šećer, kafu i vodu prokuvajte (dovoljno je da vri oko dva minuta od momenta vrenja). Prohladite sirup.

Orahe i sirup stavite (sirup sipajte postepeno, možda neće biti potrebno sve) u seckalicu za hranu i meljite dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Čokoladu otopite na pari,na rigli ili u mikrotalansoj u zavisnosti od toga kako inače topite čokoladu.

Modlu za projice obložite papirnim korpicama i premažite čokoladom.

Dovoljno je pola kašičice istopljene čokolade.

Za mazanje koristite slikarsku četkicu.

Stavite u frižider ili zamrzivač da se čokolada stegne, pa ponovite postupak.

Kada se drugi sloj čokolade stegne, napunite ih smesom od oraha, pa preko prelite čokoladom.

Korpice stavite u frižider da se sve lepo ohladi i stegne.

Skinite papirne korpice, a kolačiće pospite ili uvaljajte u kakao prah.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko imate silikonsku modlu, ne morate je oblagati papirnim korpicama.
Umesto šećernog sirupa možete koristiti med ili agavin sirup, 5-6 kašika (takođe sipajte postepeno).