C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
180 g margarina
360 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
3-4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
rendana korica limuna, pomorandže
sok od 1/2 pomorandže
Fil:
dve oljuštene rendane jabuke
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
sok od 1/2 pomorandže
100 g sitno seckanih oraha
1/2 kašičice cimeta

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Korpice sa filom od jabuka

Kalupe za korpice ili male prhke pite punim filom od jabuka, ukrasim sitno seckanim orasima i pečem.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Testo:
Rukom umesiti brašno sa margarinom. Dodati 1 kesicu C praška za pecivo, 3-4 kašike šećera, 1 kesicu C vanilin šećera, rendanu koricu limuna, pomorandže.

Dobro umesiti. Ako se testo suviše mrvi, polako dodavati po malo soka i mesiti dok testo ne postane kompaktno.

Ostaviti da odstoji 10 minuta. U svaki kalup (mali za pite od prhkog testa ili dublji za šapice) staviti po malo testa i razvući prstima po dnu i ivicama do vrha da bude tanko.

Izbockati čačkalicom da se testo ne bi podizalo tokom pečenja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvaditi iz rerne da se malo prohlade.

Fil od jabuka:
Oljuštiti i izrendati jabuke. U šerpici karamelizovati šećer, sipati sok od 1/2 pomorandže.

Kada se šećer rastopi, sipati jabuke i krčkati i mešati dok tečnost ispari. Skinuti sa ploče.

U fil dodati C vanilin šećer i cimet i 50 g sitno seckanih oraha.

Puniti prohlađene korpice od testa do vrha, posuti svaku preostalim sitno seckanim orasima, lagano pritisnuti orahe prstom.

Peći u rerni još 15 minuta na 180 stepeni.

Kad se prohlade izvaditi iz kalupa tako što prevrnete kalup i potapšete da kolač ispadne, a zatim ga servirate na tanjir.

Po želji može da se pospe C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Margarin mora biti sobne temperature. Orasi se mogu sitno iseckati u secku, a pritiskaju se pre pečenja da ne bi ispali sa kolača kada se prevrtanjem vade iz kalupa. Umesto ceđenog soka od pomorandže može se koristiti i neki drugi sok ili kisela voda.