C Slatka tradicija

Sastojci
Korpice:
200 g masti
2 jaja
1/2 C praška za pecivo
450-500 g brašna
100 g C šećera u prahu
Smesa za punjenje korpica:
150 g keksa
150 g mlevenih oraha
2 dl vrelog mleka
200 g C šećera u prahu
rum
100 g čokolade za jelo

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Korpice

Pravo zadovoljstvo za čulo ukusa, preukusne, teško da im ko može odoleti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-33
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja umutiti dodati mast, C šećera u prahu i na kraju brašno u kojem smo stavili C prašak za pecivo.

Sve to lepo umešati (na kraju rukom) i ovim testom puniti metalne modlice.

Napunjene modlice staviti u zagrejanu pećnicu i peći dok ne porumene.

Dok se korpice peku može se odmah krenuti sa pravljenjem smese za punjenje gde 150 g mlevenih oraha potopimo sa 2 dl vrelog mleka.

Zatim dodamo 150 g mlevenog keksa, 200 g C šećera u prahu i nekoliko kapi ruma (po ukusu).

Time napuniti korpice. Na kraju 100 g čokolade sa 2-3 kašike ulja otopimo i premažemo korpice.

Komentari potrošača:

06.04.2019
Extra recept, do sada nisam naisla na bolji za ovaj kolac.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukus je fantastičan, dugo mogu da traju!