C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg gotovih kora za baklavu
6 jaja
6 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
1 kašika brašna
100 ml ulja
250 g mlevenih oraha
Za preliv:
400 g šećera
600 ml vode
2 C bela šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Kora kolač

Nesvakidašnji kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore za baklavu zamrznuti u zamrzivaču.

Umutiti belanca u sneg, dodati postepeno šećer, potom u to muteći dodavati jedno po jedno žumance, dobro umutiti.

U to ručno varjačom umesati 1 kašiku brašna pomešanu sa C praškom za pecivo.

Dodati i mlevene orahe i na kraju u sve to dodamo i zamznute kore iz zamrzivača koje sitno izlomimo pre toga rukom, dodamo i 100 ml ulja.

Pečemo kolač u plehu obloženom papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C.

Hladan kolač prelivamo sa vrućim prelivom.

Ohladimo dobro i na to nanesemo umućen C šlag po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore zmrznute izlomimo ručno rukom u komade različite veličine. Jako neobičan kolač, probajte jer do sada sigurno niste.