C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
100 ml jogurta
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kašika ulja
1 kašika limunovog soka
200 g šećera
250 g brašna
1 kašičica aroma vanile
400 g suvog voća

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Komisbrot sa suvim voćem

Ukusan Božićni kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Najpre pomešati brašno i C prašak za pecivo. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.

Polovinu šećera dodati u činiju sa žumancima i mutiti dok se šećer ne istopi. U istu činiju dodati jogurt,ulje,aromu vanile i umutiti.

Smesi postepeno dodati brašno i dobro promešati. Na kraju dodati suvo voće pa lepo izmešati.

U drugoj činiji umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodati drugu polovinu šećera, na kraju dodati limunov sok.

Belanca pažljivo umešati u ostatak smese sa suvim voćem.

Kalup obložiti pek papirom,pa prebaciti smesu. Peći oko 60 minuta na 170 stepeni.

Kada se kolač ispeče i ohladi, posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač obavezno peći na datoj temperaturi jer u suprotnom će biti suv i prepečen.