burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Komisbrot sa suvim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

5 jaja

100 ml jogurta

1/2 kesice C praška za pecivo

1 kašika ulja

1 kašika limunovog soka

200 g šećera

250 g brašna

1 kašičica aroma vanile

400 g suvog voća

Komisbrot sa suvim voćem

Koraci pripreme

Najpre pomešati brašno i C prašak za pecivo. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.

Polovinu šećera dodati u činiju sa žumancima i mutiti dok se šećer ne istopi. U istu činiju dodati jogurt,ulje,aromu vanile i umutiti.

Smesi postepeno dodati brašno i dobro promešati. Na kraju dodati suvo voće pa lepo izmešati.

U drugoj činiji umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodati drugu polovinu šećera, na kraju dodati limunov sok.

Belanca pažljivo umešati u ostatak smese sa suvim voćem.

Kalup obložiti pek papirom,pa prebaciti smesu. Peći oko 60 minuta na 170 stepeni.

Kada se kolač ispeče i ohladi, posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Komisbrot sa suvim voćem

Koraci pripreme

Najpre pomešati brašno i C prašak za pecivo. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.

Polovinu šećera dodati u činiju sa žumancima i mutiti dok se šećer ne istopi. U istu činiju dodati jogurt,ulje,aromu vanile i umutiti.

Smesi postepeno dodati brašno i dobro promešati. Na kraju dodati suvo voće pa lepo izmešati.

U drugoj činiji umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodati drugu polovinu šećera, na kraju dodati limunov sok.

Belanca pažljivo umešati u ostatak smese sa suvim voćem.

Kalup obložiti pek papirom,pa prebaciti smesu. Peći oko 60 minuta na 170 stepeni.

Kada se kolač ispeče i ohladi, posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept