C Slatka tradicija

Sastojci
oko 500 g brašna
3 kašike masti
1 čaša jogurta
1 jaje
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike šećera
1 ravna kašičica soli
2 kašike C kakao praha
2 kesice C vanilin šećera
po potrebi C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolačići sa modlicama

Sipkavi i preukusni kolačići koji će oduševiti svakog ko ih bude probao.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu za mešenje varjačom umutite penasto mast sa šećerom, dodajte 1 C vanilin šešer, jaje, so i jogurt, pa postepeno dodajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo neprekidno mešajući varjačom (možete koristit i mikser sa dodatkom za testo).

Zatim prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom i još malo mesite rukama (po potrebi dodajte po malo brašna), dok ne dobijete glatko testo.

Umešeno testo podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao rastvoren sa 2-3 kašike vrele vode i dobro ga sjeinite sa testom.

Ostavite kugle testa da stoje desetak minuta.

Testo razvucite oklagijom na debljinu oko 1 cm i vadite kolače modlicama i ređajte na podmazan pleh.

Kolačiće pecite na 200 stepeni oko 15-20 min. (zavisno od rerne) tj. dok blago ne porumene.

Gotove kolače uvaljajte u C šećer u prahu zamirisan kesicom C vanilin šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovako pripremljeni kolačići (keksići) mogu stajati i nekoliko dana i tada ostaju sipkavi kao i prvog dana (upravo zbog masti).