C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja brašna
2/3 šolje C šećera u prahu
1/2 šolje omekšalog putera
1/3 šolje C kakaoa
1 jaje
1 kašika mleka
1/4 kašičice soli
1 C vanilin šećer
1 šolja lešnika ili oraha
12 karamela
1/2 šolje mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Kolačići sa lešnikom i karamelom

Dekorativne i ukusne pogodne za slave i ostala slavlja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U manjoj posudi pomešati brašno, kakao i so. Lešnik ili orahe sitno iseckati ili izblendirati.

U drugu posudu stavite puter, šećer i C vanilin šećer pa umutiti mikserom. Zatim dodati žumance i mleko pa mutiti dok se smesa ne sjedini.

Potom dodati mešavinu brašna, sve zajedno dobro sjediniti i smesu ostaviti u frižideru 1 sat.

Od navedene smese praviti loptice, veličine oraha, svaku staviti u umućenu penu od belanceta, a zatim uvaljati u lešnike. Stavljati ih u uljem podmazanu posudu za pečenje.

Na svaku lopticu napraviti udubljenje, staviti posudu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 15-20 min. zavisno od rerne.

Dok se kolačići peku, u manjoj posudi staviti mleko i karamele da se uz mešanje lagano otope i kada se dobije kompaktna smesa, skloniti sa vatre.

Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i u svako udubljenje sipati po malo karamela. Ostaviti da se kolačići dobro ohlade, pa ih poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata