C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
150 g margarina
220 g šećera
3 jaja
1 kesica C praška za pecivo
500 g brašna
Za fil:
1 l mleka
2,5 kesice C pudinga od vanile
2 kašike C kakaoa
2 kašike šećera
200 g putera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Kolači sa puding kremom

Divan spoj ukusa. Dekorativan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja šećer, i margarin mikserom. Dodati brašno, C prašak za pecivo, mutiti još 2-3 minuta.

Ostaviti testo da se odmori pola sata. Razvući na podlogu i modlom vaditi krugove i svaki krug malo rastanjiti da dobije ovalni oblik.

Peći na temperaturi od 180 stepeni 10 minuta. Ohladiti.

Skuvati C puding sa mlekom i šećerom i ohladiti. Puter penasto umutiti i spojiti sa pudingom.

U jednu polovinu pudinga dodati C kakao.

U kesu za dekoraciju staviti braon fil i filovati jednu stranu kolača ukoliko odstoje jedan dan pre služenja.

Isto ponoviti sa žutim filom i poklopiti drugom polovinom.

Ova količina materijala je dovoljna za 40 komada.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolači su ukusniji ukoliko odstoje 1 dan pre služenja.