C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1/2 l mleka (malo vode)
1 C suvi kvasac
1 kašika šećera
2 jaja (žumance u mast, belance izlupati u šne)
1 kašika svinjske masti
malo soli
brašno po potrebi
Premaz:
4 kašike masti
2 kašike šećera
1 kesica cimeta ili 1 kesica C vanilin šećera
suvo grožđe (po ukusu)
Za glazuru:
200 g šećera
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolači na kukuruzovini

Predivan domaći kolač

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od sastojaka umesiti testo, podeliti na 2-3 obge i ostaviti da uskisne.

Za premaz, u činiji umutiti mast sa šećerom, pa dodati cimeta ili C vanilin šećera.

Uskislu obgu staviti na sto, na kome je stolnjak, premazati delom umućene masti sa cimetom ili C vanilin šećerom.

Razvlačiti testo prema krajevima stola.

Po želji, mozete dodati suvo grožđe po razvučenom testu.

Testo urolati sa obe strane stola, do sredine. Po sredini raseći.

Taj rolat navijati na kukuruzovinu ili modlu, odseći koliko treba, pa ceo kolač, s jedne strane, utisnuti u glazuru, šećer pomešan sa C vanilin šećerom i ređati u tepsiju, na pek papir.

Peći na 220 stepeni, dok ne porumene.

Izvaditi modle i služiti tople, a podjednako su lepe i kada se ohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata