C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
3 jajeta
220 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
125 g maslaca
80 g C kokosa
1 pomorandža
1 jabuka
160 g brašna
1,5 kesica C praška za pecivo
Preliv od čokolade:
200 g čokolade
2 kašike mleka
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kokosovo brašno Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Kolač sa voćem i čokoladom

Ukusan patišpanj sa dodatim voćem i preliven čokoladom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati otopljen maslac pa postepeno dodavati i mešati: kokos brašno, narendanu koru od pomorandže, sok od pomorandže, narendanu jabuku i na kraju prosejano brašno i prašak za pecivo.

Testo sipati u dobro podmazan pleh veličine 24x24cm (ili sličan) i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 35 minuta - proveriti čačkalicom da li je pečeno.

Priprema preliva: nalomkati čokoladu, dodati ulje i mleko i otopiti na vrlo laganoj vatri, uz povremeno mešanje.

Preliv naneti na prohlađen pečen patišpanj.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata