C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
C prašak za pecivo
500 g višanja
200 g šećera
150 ml vode
200 ml kisele pavlake
C šlag jedna kesica

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjom

Letnji, osvežavajući, brza priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-tak parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i ostale sastojke. Peći koru na 200 C 15-20 min.

Višnje skuvati, kada se ohlade procediti. Višnje pomešati sa kiselom pavlakom.

Koru natopiti sokom od skuvanih višnji, preko toga staviti fil od kisele pavlake.

Na kraju umutiti C šlag i premazati kolač. Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Višnje se mogu samleti, a mogu i tako cele ostati, po izboru.
Takođe kora se može kupiti gotova.