C Slatka tradicija

Sastojci
Za piškotu:
4 jaja
10 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 šoljice ulja
14 kašika brašna
1 kesicu cimeta
Odozgo:
5-6 jabuka očišćenih i isečenih na kockice
Za premaz:
pekmez od kajsija
mleveni orasi

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Kolač sa višnjama moje bake

Recept ne zahteva mnogo sastojaka i uglavnom su to sastojci koje svaka domaćica ima u kući.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti belanca i umutiti mikserom u čvrst sneg.

Dodati šećer i C vanilin šećer i izmešati u čvrst šne, pa dodati žumanca i njih izmešati mikserom sa snegom.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i cimetom, dodati u masu i ponovo izmešati mikserom.

Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom i odgore staviti jabuke.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Na vruće namazati pekmez i posuti sa mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač seći tek kad se ohladi.