C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
100 g putera
150 g šećera
200 ml kisele pavlake
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
Fil 1:
6 belanaca
150 g šećera
100 g C kokosa
500 g višanja
Fil 2:
6 žumanaca
100 g šećera
1 kašika brašna
100 g putera
1 C puding od vanile
500 ml mleka
Za ukrašavanje:
100 g rendane crne čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama i kokosom

Kremast, osvežavajući.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti varjačom puter sa šećerom, dodati brašno, C prašak za pecivo, pavlaku i C kakao. Dobije se dosta meko testo.

Staviti testo u frižider i pripremiti prvi fil. Umutiti čvrsto belanca, dodati postepeno šećer i nastaviti sa mućenjem, pa dodati C kokos.

Zatim dodati dobro oceđene višnje. Izvaditi testo iz frižidera, podeliti na 2 dela, dodati još malo brašna, tek toliko da može da se razvuče u veličinu pleha.

Pošto je testo dosta meko, razvući ga između dva komada papira za pečenje, odlepi se gornji papir i stavi u pleh. Preko ove kore staviti fil od belanaca.

Razvući drugu koru na isti način i staviti preko fila sa belancima. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati kašiku brašna, C puding i nekoliko kašika mleka. Zakuvati u preostalom mleku.

Kada se fil ohladi, dodati i puter, umutiti da bude kremaso i sipati preko kolača.

Ukrasiti rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata