C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
keks
Fil sa višnjama:
500 g višanja
200 g šećera
2 C pudinga od vanile
200 ml vode
Fil:
3 C pudinga od vanile
800 ml mleka
2 C vanilin šećera
200 g šećera
1 margarin
200 g C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Kolač sa višnjama

Osvežavajući letnji kolač koji se ne peče, ali je odličnog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil se kuva tako što se višnje zajedno sa vodom i šećerom malo prokuvaju i zatim se dodaju dva razmućena C pudinga od vanile, pa kada se fil zgusne pomeriti šerpu i ostaviti da se malo prohladi.

U veliku vatrostalnu činiju poređati keks, preko sipati fil od višanja, koji se prethodno malo prohladio.

Potom ponovo ide red keksa, zatim preko njega žuti fil od vanile.

Žuti fil od vanile se priprema tako što se mleko zagreje i u njega se dodaju 3 razmućena C pudinga od vanile.

Kada se fil prohladi u njega dodati 1 razmućen margarin sa C vanilin šećerom i malo C šećera u prahu.

Odozgo ide C šlag krem od vanile.

Redosled filovanja je sledeći: keks - fil od višanja - keks - žuti fil - šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti u frižider par sati da se kolač lepo ohladi. Nakon toga je spreman za serviranje.
Keks ne treba topiti jer upije od fila od višanja.