C Slatka tradicija

Sastojci
Fil:
500 g očišćenih višanja
100 g kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C puding od jagode (maline)
2 dl vode
Testo:
200 g margarina
150 g kristal šećera
150 g kisele pavlake
2 jaja
1/2 kesice C praška za pecivo
po potrebi belo brašno
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama

Nešto kao lenja pita.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kuvati višnje i šećer par minuta od momenta ključanja. Dodati C puding razmućen u čaši vode i C vanilin šećer.Sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za to vreme zamesiti testo od navedenih sastojaka.

Podeliti ga na 2 dela.

Prvi deo razviti na veličinu pleha u kojem ćete peći.

Preko njega staviti fil, a zatim drugi deo testa. Peći na 180 C.

Seći na kocke ili štanglice i obilno posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata