burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Fil:

500 g očišćenih višanja

100 g kristal šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C puding od jagode (maline)

2 dl vode

Testo:

200 g margarina

150 g kristal šećera

150 g kisele pavlake

2 jaja

1/2 kesice C praška za pecivo

po potrebi belo brašno

Za posipanje:

C šećer u prahu

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Kuvati višnje i šećer par minuta od momenta ključanja. Dodati C puding razmućen u čaši vode i C vanilin šećer.Sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za to vreme zamesiti testo od navedenih sastojaka.

Podeliti ga na 2 dela.

Prvi deo razviti na veličinu pleha u kojem ćete peći.

Preko njega staviti fil, a zatim drugi deo testa. Peći na 180 C.

Seći na kocke ili štanglice i obilno posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Kuvati višnje i šećer par minuta od momenta ključanja. Dodati C puding razmućen u čaši vode i C vanilin šećer.Sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za to vreme zamesiti testo od navedenih sastojaka.

Podeliti ga na 2 dela.

Prvi deo razviti na veličinu pleha u kojem ćete peći.

Preko njega staviti fil, a zatim drugi deo testa. Peći na 180 C.

Seći na kocke ili štanglice i obilno posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept