C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike ulja
2 kašike C čvrstina
2 kašike mlevenog maka
Za fil:
700 g višanja
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 dl vode
4 kašike C čvrstina (80g)
40 g maslaca
2 kesice C šlaga classic
mleko ili voda prema uputstvu sa pakovanja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas

Kolač sa višnjama

Ukusni i osvežavajući kolač koji morate probati. Idealan za svakodnevne i praznične prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore umutite belanca, dodajte šećer i C vanilin šećer, kada se šećer otopi, dodajte žumanca, mutite kratko, pa umešajte C čvrstin i mleveni mak.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Od ove količine ispecite dve kore okvirnih dimenzija 20x30 ili jednu u velikom plehu koju ćete posle podeliti na pola.

Pleh obložite papirom za pečenje koj ste prethodno pokvasili kako biste ga lakše stavili u pleh.

Kore pecite desetak minuta.

Za fil prvo usitnite višnje u nekom procesoru za hranu, dodajte šećer i stavite da provri.

Gustin razmutite u vodi i dodajte u višnje, pa kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje na srednjoj temperaturi.

Sklonite sa ringle i umešajte C vanilin šećer i maslac.

Ostavite fil da se ohladi.

Za to vreme umutite C šlag prema uputstvu sa pakovanja.

Kolač sa višnjama filujte na sledeći način: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.

Kolač treba da odstoji nekoliko sati ili preko noći pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata