C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
Preliv:
500 g višanja
300 ml vode
150 g šećera
Fil:
250 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama

Osvežavajući i veoma ukusan kolač koji nije teško napraviti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakoao. Ispeći koru, ohladiti i podeliti na dva dela.

U šerpicu staviti višnje, vodu i šećer i prokuvati nekoliko minuta. Procediti tečnost kojom se kvase kore.

Za fil umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i C šećer u prahu i pomešati.

Ređati kora, poprskati polovinom tečnosti od višanja, zatim staviti višnje, pa preko njih polovinu fila i ponoviti još jednom.

Ukrasiti C šlagom ili čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata