burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12

Kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

500 g očišćenih višanja

600 ml vode

150 g C griza

380 g šećera

2 C pudinga od vanile

750 ml mleka

2 C vanilin šećera

250 g margarina

150 g keksa

2 C šlaga

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje staviti u 600 ml vode u šerpu da se prokuvaju i dodati 180 g šećera.

Kada to provri skloniti sa ringle i dodati 150 g C griza, kuvati par minuta dok se griz ne skuva i zgusne.

U dublju tacnu složiti keks na dno i preko sipati višnje sa C grizom dok je još toplo, ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, dok se to hladi, staviti 600 ml mleka da se kuva i u to dodati 200 g šećera i i 2 C vanilin šećer.

Kada je mleko ugrejano u to sipati 2 C pudinga koje ste prethodno umutili sa 50 ml mleka. Ostaviti puding da se ohladi.

Kada se ohladi, dodati u to jedan margarin i umutiti mikserom u kremu, premazati preko griza sa višnjama u plehu.

Umutiti 2 C šlaga sa 100 ml mleka i premazati preko kreme pa ostaviti u frižideru bar 2 sata da se sve ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje staviti u 600 ml vode u šerpu da se prokuvaju i dodati 180 g šećera.

Kada to provri skloniti sa ringle i dodati 150 g C griza, kuvati par minuta dok se griz ne skuva i zgusne.

U dublju tacnu složiti keks na dno i preko sipati višnje sa C grizom dok je još toplo, ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, dok se to hladi, staviti 600 ml mleka da se kuva i u to dodati 200 g šećera i i 2 C vanilin šećer.

Kada je mleko ugrejano u to sipati 2 C pudinga koje ste prethodno umutili sa 50 ml mleka. Ostaviti puding da se ohladi.

Kada se ohladi, dodati u to jedan margarin i umutiti mikserom u kremu, premazati preko griza sa višnjama u plehu.

Umutiti 2 C šlaga sa 100 ml mleka i premazati preko kreme pa ostaviti u frižideru bar 2 sata da se sve ohladi i stegne.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept