C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
50 g margarina
džem od kajsija
Za fil:
2 C pudinga od čokolade
300 ml mleka
5 žumanca
8 kašika šećera
100 g čokolade
200 g margarina
višnje po ukusu
Za glazuru:
100 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama

Kremast i ukusan kolač lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 6 belanca u čvrst sneg postepeno dodajuci šećer. Zatim dodati C kakao, C prašak za pecivo, brašno i omekšali margarin.

Lagano sjediniti sve sastojke, pa uliti u pleh i peći na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru premazati džemom po ukusu.

Fil:
Razmutiti C puding u malo mleka, a ostatak ostaviti da provri sa 3 kašike šećera.

Dodati puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Kada se ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom.

Posebno umutiti žumanca pa ih kuvati na pari uz neprestano mešanje. Dodati izlomljenu čokoladu i 5 kašika šećera i mešati dok se ne otopi.

Kada se ohladi smesa od žumanca, sjediniti je s ohlađenim pudingom.

Koru premazati pripremljenim filom, pa preko njega poređati višnje.

Otopiti čokoladu i preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata