C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml mleka
100 ml ulja
2 kašike C kakaoa
Fil:
500 g mleka
5 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
200 g margarina
Preliv:
50 g margarin
100 g čokolada
malo šećera
500 g višnje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa višnjama

Mekan i pufnast, omiljeni među kolačima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1. kora:
Umutiti 3 jaja sa 15 kašika šećera, dodati 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka i 100 ml ulja.

2. kora:
Ista kao i prva samo dodati 2 kašike C kakaoa.

Sipati obe kore u pleh i odozgo staviti višnje i peći.

Fil:
Skuvati 500 g mleka sa 5 kašika šećera i 2 kesice C pudinga od čokolade. Kada se puding ohladi dodati 200 g umućenog margarina.

Preliv:
Otopiti 50 g margarina sa 100 g čokolade i malo šećera.

Koru preliti filom, a kada se stegne preliti čokoladnim prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U pleh sipati prvo belu koru, a zatim crnu.