C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
150 g šećera
150 g brašna
100 ml ulja
100 ml jogurta
1 kašika C kakaoa
250 g višanja
1 C prašak za pecivo
Za fil:
2,5 dl mleka
1 C puding od vanile
2 C vanilin šećera
100 g margarina
1 kašika šećera
100 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kolač sa višnjama

Lagan letnji kolač, ne mora biti letnji odličan je za svako godišnje doba!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, brašno i na kraju C prašak za pecivo.

Smesu podeliti na dva dela, u drugi deo dodati jednu kašiku C kakaoa.

Pleh obložiti pek papirom i naizmenično sipati žutu i braon masu. Odozgo rasporediti višnje. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

Dok se kolač peče, pripremite fil. C prašak za puding izmešati sa C vanillin šećerom i malo hladnog mleka. Puding skuvati u mleku.

U ohlađeno dodati margarin umućen sa šećerom i otopljenom čokoladom.

Ohlađeni fil rasporediti po ohlađenom biskvitu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata