C Slatka tradicija

Sastojci
400 g keksa
1 l mleka + malo mleka za natapanje keksa
1 l vode
10 kašika C griza
20 kašika šećera
300 g višanja
2 C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
2 C šlag krema

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirela

Kolač sa višnjama

Pravo letnje osveženje.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U 1 l mleka skuvati 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer i 10 kašika C griza.

U dublju tepsiju poslagati polovinu keksa natopljenog u mleko.

Keks preliti toplim C grizom.

U šerpu sipati 800 ml vode,10 kašika šećera, C vanilin šećer i višnje.

Puding razmutiti u 200 ml vode i kada smesa proključa sipati puding. Mešati dok se smesa ne zgusne. Preliti preko griza.

Odozgo poslagati ostatak keksa. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga dekorisati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto višanja mogu da se stave jagode ili maline.