C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
250 mlevenih oraha
2 kašike brašna
Za kremu:
6 žumanaca
2 kašike mleka
80 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
50 g bele čokolade
150 g margarina/putera
Za glazuru:
200 g bele čokolade
6 kašika ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Neodoljivi kolač sa orasima i belom čokoladom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte šećer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomešajte sa brašnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmešajte špatulom.

Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, obložen papirom za pečenje i dobro poravnajte. Stavite u već zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.

Krema:
Umutite žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte belu čokoladu. Dobro promešajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promešajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon što se ohladi umutite mikserom još nekih 5 min.

Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frižider oko 20-30 min.

Glazura:
Na proključalu vodu stavite pripremljenu čokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi.

Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frižideru 2-3h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata