C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
50 ml ulja
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
Preliv za koru:
300 ml mleka
Fil:
400 g C šlag krema
400 ml mleka
400 ml milerama
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa mileramom

Kremast i sočan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer, dodati ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao prah, naliti smesu u pleh i peći koru dok ne porumeni.

Gotovu koru preliti sa 30 0ml hladnog kuvanog mleka. Ostaviti 10 minuta da se ohladi.

Dok se kora hladi umutiti fil:
200 g C šlag kreme i 200 ml hladnog mleka, dodati 400 ml milerama, 200 g C šećera u prahu i 300 g mlevenog keksa. Fil premazati preko kore.

Umutiti 200 g C šlag kreme i 200 ml hladnog mleka i premazati preko fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kao zamenu za mileram možete koristiti kiselu pavlaku.
Po želji može se dodati voće ili preko gotovog kolača neki voćni preliv.