C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Za krem:
0,5 l jogurta
250 g šećera
1 C vanilin šećer
1 kisela pavlaka ( 12% ml.masti)
500 g malina (može i smrznute) ili bilo koje voće po želji
3 kesice C želatina
2 C šlaga classic

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Želatin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branislava

Kolač sa malinama i jogurtom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer, dodati brašno u koje ste dodali prašak za pecivo.

Koru peći u dubljem plehu 20 minuta. Ne vaditi koru iz pleha.

Fil:
Kuvati na pari jogurt, šećer, vanilin šećer, pavlaku, maline dok se voće ne raspadne, stalno mešati.

Pri kraju dodati želatin i prokuvati još 2-3 minuta. Tako vruć fil preliti preko kore.

Sačekati da se ohladi pa ga staviti u frizider da odstoji dok se fil ne uželatira.

Kada je gotovo umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti kolač odgore šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad se skuva, fil će biti u tečnom stanju, potrebno je malo vremena dok se ne uželatira.