C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
50 g šećera
100 g maslaca
150 g brašna
20 g C kakaoa
1 jaje
po potrebi (2-3 kašike) hladne vode
Za fil:
200 g malina
3 kašike šećera
2 kašike C gustina
I još:
8 kugli sladoleda
po potrebi preliv od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Kolač sa malinama

Tanka, čokoladna kora, kiselkasti fil od malina i kugla sladoleda sa prelivom od čokolade

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti brašno, šećer i C kakao i dobro izmešati. Dodati na kockice sečen hladan maslac, pa prstima utrljati u brašno.

Što kraće raditi sa testom da se ne zagreva. Dodati jaje, pa umesiti testo (po potrebi dodati 2-3 kašike vode). Umotati u foliju i ostaviti u frižideru na pola sata.

U međuvremenu napraviti fil. U šerpicu staviti maline i šećer, pa malo prokuvati i umešati razmućen C gustin, pa kratko prokuvati. Ostaviti da se prohladi.

U posudu za američku pitu ili vatrostalnu posudu staviti rastanjeno testo i izbockati viljuškom.

Staviti 15 minuta da se peče na 180 stepeni. Izvaditi, premazati fil od malina, pa vratiti i peći još 15 minuta.

Ohlađenu pitu iseći na parčad, na svako staviti kuglu sladoleda i ukrasiti čokoladnim prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata