C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Za fil:
6 žumanaca
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
6 kašika oštrog brašna
40 g C čvrstina
500 ml mleka
250 g putera
300 g malina
Za dekoraciju:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa malinama

Predivan kolačić.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje.

Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150 C.

Fil:
U šerpu sipati 400 ml mleka i staviti da se kuva. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati C vanilin šećer, brašno i C čvrstin i sve sjediniti sa preostalim mlekom.

Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.

Finalni postupak:
Koru premazati filom i posuti malinama.

Umutiti C šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno rasporediti odozgo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata