C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 šolja mleka ili vode (posno)
1,5 šolja šećera
1 šolja ulja
2,5 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanila šećer
200 g maka
100 g čokolade
50 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Kolač sa makom

Kolač sa makom je jednostavan i brz za pripremu, može biti i postan. Mekan je i jako ukusan.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu sipati brašno, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, 200 g maka, promešati suve sastajke pa usuti mleko ili vodu, pa ulje.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh.

Peći na 200 C 20-tak minuta (zavisi od rerne).

Glazura:
Čokoladu istopiti na tihoj vatri sa margarinom.

Kada je kolač pečen, sačekati da se ohladi pa ga preliti glazurom, iseći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uključiti rernu pre nego počnemo pripremu kolača.
Mleko ili voda treblo bi da budu mlaki zbog praška za pecivo (brže deluje).
Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen.
Preliti glazurom kada je kolač skroz ohlađen, sačekati 10 minuta da se čokolada prvo malo stegne na sobnoj teperaturi, a onda staviti još 15 min. u fižider.