C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
100 ml mleka
Za fil:
300 g C classic šlaga
250 ml kisele vode
400 g neslanog sira (0 % m.m.)
200 g C šećera u prahu
Za voćni preliv:
300 g kupina
150-200 ml vode
7 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
Za dekoraciju:
1 kesica C beli šlag

Naši proizvodi
Šlag classic Šećer u prahu Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kolač sa kupinama

Za ljubitelje voćnih osvežavajućih nota, lagana poslastica koja prija svim sladokuscima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Maslac penasto umutiti, dodati mleveni keks i mleko, pa sve lepo izmešati, tako da se dobije homogena smesa.

Staviti u pleh kome se skida obruč (prečnika 26 cm) i lepo rasporediti po dnu. Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Posebno umutiti neslani sir sa C šećerom u prahu (kašikom, nikako mikserom, da smesa ne bi bila suviše tečna). Voditi računa da se šećer u prahu lepo otopi i sjedini.

Zatim umućeni šlag i masu sa sirom sjediniti (takođe lagano, kašikom). Dobijeni fil rasporediti preko kore u kalupu.

U šerpicu staviti kupine i dodati malo vode (ne previše, jer će i one pustiti tokom kuvanja). Ukoliko bude potrebno, doliti još malo vode kasnije.

Zatim dodati šećer i kuvati na umerenoj vatri. C čvrstin razmutiti u šoljici hladne vode i umešati u kupine pred kraj kuvanja.

Sve vreme mešati, dok smesa ne postane dovoljno gusta i voditi računa da ne zagori.

Sačekati da se preliv dobro ohladi, pa ga preliti preko prvog fila.

Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Skinuti obruč, pa kolač dekorisati umućenim C šlagom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata