C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
1,5 čaša šećera
2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
2 kašike ulja
4 kašike C Kakao praha
2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira
1 kesica C Vanilin šećera
2 kašike ruma
2 čaše brašna
1 kesica C Praška za pecivo
6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
C Šećer u prahu

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas

Kolač sa kruškama

Kolač sa kruškama Preukusni spoj vanile, kakao praha i aromatičnih krušaka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Čaša je od 2 dl. Penasto umutite jaja sa šećerom.Umešajte kiselu pavlaku i ulje.

Potom dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.

Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica.

Sjedinite sve sastojke.

Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20*25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.

Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.

Kolač sa kruškama pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.

Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata