C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
100 g šećera
2 kašike vode
2 kesice C praška za puding jagoda (po želji)
1 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
5 dl mleka
3 kašike brašna
2 kašike C čvrstina
2 kesice C vanilin šećera
250 g margarina
200 g šećera
70 g čokolade - iseckane na kockice
2 kesice C šlaga
200 ml mleka za šlag
čokoladne mrvice za ukras

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Čvrstin Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Kolač sa korom od pudinga

Mekan, neobičan i veoma ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer. Umutiti žumanca sa vodom pa ih dodati u belanca.

Pomešati C prašak za pudding, brašno i C prašak za pecivo, pa polako umešati u masu od jaja.

U veliki pleh obložen pekarskim papirom izručiti smesu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 200 C 10-tak minuta.

Za fil odvojiti malo mleka, ostalo staviti da prokuva sa C vanilin šećerom. Umešati žicom C čvrstin, brašno u odvojeno mleko, pa sipati uz mešanje u provrelo mleko i skuvati fil.

Umutiti margarin sa šećerom pa sjediniti sa ohlađenim filom. Čokoladu na kockice dodati i umešati kašikom.

Koru podeliti na pola po širini pleha. Staviti oko 2/3 fila na koru, prekriti sa drugom polovinom kore, pa premazati sa ostatkom fila.

Umutiti C šlag sa mlekom, pa premazati ceo kolač, posuti sa čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom po želji.

Rashladiti, pa poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad zamenimo brašno sa pudingom u kori dobijamo novi ukusniji kolač!