C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1 jaje
12 kašika šećera
8 kašika ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
1,5 dl mleka
Fil:
1/2 l mleka
8 kašika šećera
100 g margarina
5 kašika C griza
100 g C kokosa
Preliv:
100 g čokolade
30 g margarina
2 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa kokosom na kašiku

Odličan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
U posudu razbiti jaje, dodati šećer, ulje, mleko, brašno, C kakao, C prašak za pecivo.

Umutiti mikserom i sipati u namazan i brašnom posut pleh 23x36 cm i peći na 200 stepeni, 20 minuta.

Vruću koru preliti sa 1,5 dl mleka.

Fil:
U šerpu sipati mleko, šećer i margarin, staviti da provri, sipati C griz i kuvati 5 minuta.

Skinuti sa vatre, sipati kokos, dobro izmešati i vruće sipati preko kore.

Preliv:
Čokoladu, margarin i mleko rastopiti do vrenja i preliti preko kokosa i poravnati.

Ostaviti da se ohladi, seći na kocke i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata