C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 čaše jogurta
2 čaše brašna
2 čaše šećera
2 kašike C kakaoa
2 kašičice C soda bikarbone
Fil:
10 kašika šećera
10 kašika mleka
1/2 margarina
100 g čokolade za kuvanje
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Neda

Kolač sa kokosom

Prelep kolač za celu porodicu koji se jako brzo pravi, ne treba da budete ekspert u kuhinji da bi ga napravili! Za sve ljubitelje kokosa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Pomešati sve navedene sastojke i umutiti (žicom ili mikserom) dok masa ne postane glatka.

Izliti u podmazanu tepsiju 28x30 i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 30 min. Ostaviti da se ohladi.

Fil:
U šerpi otopiti čokoladu sa mlekom, šećerom i margarinom, malo prokuvati pa tek onda dodati C kokos i preliti preko ohlađenog patišpanja.

Ostaviti da se malo stegne čokolada.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo za koru je lakše mutiti mikserom, bolje se povežu sastojci.
Možete proveriti da li je kora pečena čačkalicom, ako ništa ne ostaje na njoj kada probodete testo onda je gotovo, ako ostaje treba još da se peče.
Uvek treba patišpanj da bude ohladjen, a fil vreo, tako da se patišpanj prvi peče, a kada se fil skuva odmah se preliva.
Uvek koristiti C kokos, on daje najviše ukusa.
Umesto soda bikarbone možete koristiti i C prašak za pecivo.