C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
2 kašike šećera u prahu
10 kašika mleka
rendana korica limuna
50 g istopljenog maslaca
Fil:
C puding sa ukusom karamele
50 g maslaca
Preliv:
2 jabuke iseckane na kockice
1 C vanilin šećer
20 g putera
2 kašike šećera
cimet po ukusu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding karamel Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Kolač sa karamelizovanim jabukama

Sočna korica od keksa i putera. Fil od pudinga od karamele, a sve preliveno karamelizovanim jabukama. Jesen u jednom kolaču.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke za koru izmešati.

Rukama utisnuti u kalup, i oblikovati.

Kuvati C puding po uputstvu sa kesice i u vruć dodati maslac.

Ostaviti fil da se ohladi pa ga preliti preko kore.

Jabuke iseckati, staviti u šerpu sa maslacem i šećerom i pržiti oko 10 minuta.

U njih sipati puding. Po želji preliti karamel prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jabuke se moraju dobro izdinstati. Moraju biti meke.