C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
100 g šećera
120 g brašna
malo C praška za pecivo
2 kašike hladne vode za biskvit
3 C pudinga od vanile
100 g šećera
1/2 l mleka
2 čaše kisele pavlake
2 C želatina
jagode
3 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kolač sa jagodama

Prelep, osvežavajući, letnji kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za biskvit umutiti jaja i šećer, dodati vodu i na kraju brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Sipati u pleh za tart, a može i običan okrugli i peći desetak minuta na 200 stepeni.

Za fil pomešati puding i šećer sa decilitrom mleka, a ostatak mleka staviti da proključa.

Skloniti sa vatre i dodati razmućeni puding, vratiti na vatru i mešati dok se ne zgusne.

U vruće dodati kiselu pavlaku i mutiti mikserom, zatim dodati C želatin koji je prethodno spremljen prema uputstvu.

Preliti preko biskvita i sačekati da se malo stegne.

Poređati jagode.

Umutiti C šlag krem i staviti preko jagoda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto jagoda može se koristiti i drugo voće, sa malinama je prelepo.