C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
3 kašike secera
2 kašike brašna
1 kašika C čvrstina
1/2 kašičice C praška za pecivo
Za fil:
700 g rendane jabuke
12 kašika šećera
700 ml vode
140 g C pudinga od čokolade
Za premaz kolača:
1 C šlag krem vanila (58 g)
150 ml mleka
Za ukrašavanje:
1 rebro čokolade

Naši proizvodi
Čvrstin Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Kolač sa jabukom i čokoladnim pudingom

Lak, brz, jednostavan i vrlo ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti žumanca i šećer, dodati posebno umućen šne od belanca. Pomešati brašno, C prašak za pecivo, C čvrstin.

Postepeno dodati smesi od jaja. Izliti u manji dublji pleh obložen pekarskim papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 8-10minuta.

Za fil:
Očistiti i izrendati jabuke. Staviti 500 ml vode u šerpu, dodati jabuke, šećer i kuvati 10 minuta.

U preostalo mleko izmešati puding pa dodati u jabuke. Kuvati da se fil zgusne uz mešanje. Malo rashladiti pa preliti preko kore.

Umutiti C šlag kremu sa mlekom prema upustvu na kesici. Premazati kolač. Ukrasiti rendanom čokoladom.

Rashladiti i seći po želji na kocke veće ili manje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata