C Slatka tradicija

Sastojci
Bisvit:
3 jaja
80 g šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1 C Vanilin šećer
1 C Prašak za pecivo
oko 6 komada jabuka
1 kesica cimet šećera
1 pakovanje C Šlag classic
Dekoracija:
Šarene mrvice
dekoracija za kolače

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kolač sa jabukama

Sočan i fin kolač od jabuka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistite jabuke i stavite ih u dublju posudu za pečenje. U jabuke dodajte 1 C vanilin šećer. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.

U posudi za mućenje umutiti mikserom belanca i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer. Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto.

Na kraju dodajte mleko i isključite mikser. Posebno pomešajte brašno i C prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umesajte sve u homogenu masu.

Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka. Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.

Kada je kolač pečen izvadite iz rerne. Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan. Pospite orasima i ostavite da se ohldi.

Kada se ohladi premažite ga C šlagom i ukrasite po želji.

Priprema šlaga:
Odmeriti 100 ml hladne vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavite da se kolač sasvim ohladi, da bi šlag stajao, inače će se spustiti.