C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
250 g margarina
3 žumanca
100 g šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
naribana korica od 1/2 limuna
Fil od jabuka:
8 jabuka narendati
sok od 1 limuna
1 kašičica cimeta
šećer po ukusu
5 kašika pekmeza od kajsije
Za sloj sa kokosom:
4 belanca
120 g šećera
2 C vanilin šećera
150 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušanka

Kolač sa jabukama i kokosom

Starinski preukusan kolač koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo i dve trećine rasporediti na dno nauljenog pleha (25x35), a jednu trećinu ostaviti u zamrzivaču.

Premazati testo pekmezom. Jabuke dinstati sa navedenim sastojcima dok ne ispari sok.

Staviti nadev preko pekmeza. Belanca umutiti čvrsto sa šećerom, dodati C vanilin šećer i C kokos, pa rasporediti preko jabuka.

Odozgo narendati zamrznuto testo.

Peče se na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata